Kayne, Lloyd en Fleau de Baian maken indruk op HK

Adelinde kwam met vier hengsten naar de KWPN Hengstenkeuring: met de driejarige zelfgefokte McQiedo (v. Aqiedo) voor de keuring en met de vierjarige Lloyd (v. Governor), de vijfjarige Kayne (v. Governor) en de tienjarige Fleau de Baian (v. Jazz) voor presentaties. De hengsten lieten zich van hun beste kant zien. 

Lloyd (Governor x Charmeur x Flemmingh) van Gerard Korbeld en Adelinde werd voorgesteld in de presentatie van de nieuwe jaargang goedgekeurde dressuurhengsten en Marian Dorresteijn, lid van de hengstenkeuringscommissie dressuur, was vol lof over de vierjarige. "Toen hij kwam in het verrichtingsonderzoek, zei Adelinde al tegen ons: deze hengst is zo ongecompliceerd, geeft zo'n fijn gevoel bij het rijden en is ook super makkelijk op stal. Dat hebben we ook in Ermelo ervaren. Hij heeft drie goede gangen: veel schakelvermogen in draf en een fijne stap en galop. Hij toonde steeds super veel werklust en go en wilde altijd lopen. Daarbij heeft hij van nature een hals goed gevormd is en er op de goede manier aanzit. Daardoor kan hij heel makkelijk in de juiste aanleuning lopen. Dat zijn natuurlijke kwaliteiten waar je als dressuurruiter heel veel aan hebt." 

WhatsApp Image 2020 02 05 at 06.02.20

WhatsApp Image 2020 02 05 at 06.02.21

Kayne: 'Lopen met veel verbinding in het lichaam'

Kayne (Governor x Rousseau x Krack C), ook een hengst van Gerard Korbeld en Adelinde, liep mee in de presentatie van de vijfjarige hengsten in de Hengstencompetitie klasse L. Marian Dorresteijn sprak lovend over het karakter van de hengst en zijn verbinding in het lopen: "Ik weet nog goed dat we van deze hengst een superfoto hadden in het verrichtingsonderzoek. Hij lag in stal en moest gevlochten worden, maar hij stond niet op toen de grooms bij hem kwamen, hij bleef gewoon liggen. Dat is tekenend voor het karakter van deze hengst: een hele lieve hengst en een heel fijn paard om mee te werken. Hij heeft een super stap en kan lopen met veel verbinding in het lichaam." 

WhatsApp Image 2020 02 05 at 06.01.40

WhatsApp Image 2020 02 05 at 06.01.41

Fleau de Baian

Fleau de Baian (Jazz x Ulft x Roemer), de derde hengst van de combinatie Korbeld en Cornelissen, mocht optreden in het eerbetoon aan Jazz. De tienjarige KWPN goedgekeurde hengst liet zien dat hij alle Grand Prix-oefeningen al super onder de knie heeft en super gehoorzaam is. Zelfs in een ring vol 'gekke Jazzen' liet de volle broer van Parzival zich niet van de wijs brengen en liep hij de oefeningen uit de koningsklasse. 

 McQiedo

McQiedo (Aqiedo x United x Jazz x Ulft uit de stam van Parzival) werd door Adelinde zelf gefokt. Hij werd in december aangewezen voor de tweede bezichtiging in Den Bosch, maar daar helaas niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Adelinde is niet minder blij met de driejarige hengst: "Hij liet zich super zien. Wat een fijn paard." 

 Foto's: Digishots