Zelfgefokte McQiedo naar Den Bosch

De door Adelinde zelf uit de merrie Elysee (United x volle zus van Parzival) gefokte McQiedo is doorverwezen naar de tweede bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. In februari mag de hengst zich dus laten zien in Den Bosch.

Voor Adelinde is het de eerste keer dat zij een zelf gefokte hengst door heeft naar de tweede bezichtiging.

Extra spannend
“Ik vind zo’n hengstenkeuring wel extra spannend hoor. Ik rij het liefst proeven, dan heb je het nog in de hand. Zo’n jonge hengst klip je los en dan moet hij het zelf doen. Ik heb er dan geen invloed meer op en dat vind ik wel extra spannend. Je kunt er niks meer aan veranderen als je langs de kant staat en je weet niet hoe ze reageren in de baan”, vertelt Adelinde op dehoefslag.nl

Bijzonder
“Gelukkig liet hij zich goed zien en werd hij doorverwezen. De moeder is Elysee en dat is een United uit de volle zus van Parzival. Elysee is zelf de volle zus van de goedgekeurde hengst Armani. Uit die stam komen ook Governor en Fleau de Baian, de volle broer van Parzival. Mcqiedo is een zoon van Aqiedo, die ik ook rijd. Alles met elkaar maakt het voor mij nog extra bijzonder.”

Den Bosch
“In Den Bosch gaan we nog een keer stressen. Ik hoop dat hij zich weer zo goed laat zien. Ik ben enorm weg van hem. Hoe het ook gaat, ik zie er hoe dan ook een heel fijn sportpaard voor mezelf in voor de toekomst."