86 punten voor Kayne in hengstencompetitie

Kayne (Governor x Rousseau) behaalde in de eerste omloop van de Hengstencompetie van dit jaar 86 punten en een vierde plaats. De bruine hengst van Gerard Korbeld en Adelinde kreeg allemaal 8,5-en plus een 9 voor de harmonie. Toine Hoefs was enthousiast over Kayne: "Hij toonde een heel gelijkmatige en sympathieke verrichting." 

Kayne liet in Kronenberg zien dat hij met zijn aandacht volledig bij Adelinde is en toonde daarmee zijn geweldige instelling. Dat viel ook de jury op, zij gaven een 9 voor de harmonie. Verder was er een 8,5 voor de stap, draf, galop en het toekomstperspectief. "Kayne beweegt met een goed lichaamsgebruik en los door het lichaam. Hij zou nog iets meer expressie kunnen laten zien af en toe, maar dat komt wel goed als hij wat ouder en sterker is. In dat opzicht zien we veel perspectief", aldus juryvoorzitter Toine Hoefs. 

Sterke K-jaargang

In de pers wordt de K-jaargang omschreven als een sterke jaargang en Kayne's optreden als 'vorstelijk'. Daarmee maakt de vierjarige hengst al voor de tweede keer dit jaar veel indruk. Op de KWPN Afstammelingenkeuring had hij ook één van de sterkste groepen veulens (en dat terwijl er maar een beperkt aantal veulens werden geboren in 2019).