WK Ermelo: Henkie beste zevenjarige Nederlandse dressuurpaard

Henkie (Alexandro P x Upperville) was al voor het vierde jaar op rij op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. In het kampioenschap voor zevenjarigen werd hij met 81,18% zesde. Zowel in de kwalificatie als in de finale kreeg Henkie een rits 9's van de jury en opnieuw was hij het beste dressuurpaard van zijn jaargang. 

De door familie Hekkert gefokte Henkie scoorde een 9,5 voor de stap, een 9,3 voor de draf, een 8,8 voor de galop, een 7,8 voor de submission en een 9 voor de aanleg.  Zijn kwaliteitstotaal kwam daarmee op 88,8%, de proef werd technisch beoordeeld met 73,572%. Henkie liep al vier keer op de Wereldkampioenschappen: in 2016 werd hij tweede in de rubriek voor vierjarigen (beste Nederlandse inzending), in 2017 werd hij zesde (beste Nederlandse inzending), in 2018 achtste en dit jaar was er een zesde plaats met een totaal van 81,186% en daarmee was hij weer de beste Hollander.

Dikke 9's

 “Dit is de kwaliteit die we zoeken in de stap, een 9,5”, lichtte juryvoorzitter Andrew Gardner toe. De draf werd door Gardner geprezen om de takt, het ritme, het swingen en de kracht van het achterbeen. Met de opmerking dat het jurycorps veel kwaliteit en perspectief ziet, komt het cijfer voor aanleg als dressuurpaard tot een 9.

Het WK Jonge Dressuurpaarden 2019 was voor Henkie een mooie afsluiter van zijn succesvolle jonge paarden-jaren. Adelinde leidt hem nu verder op en heeft zelf ook hoge verwachtingen van de hengst.