Zephyr opgenomen in A-kader en reserve voor EK

De door Adelindes ouders gefokte Zephyr (Jazz x Farmer) liep in twee maanden tijd drie Olympische kaderscores bij elkaar en is dus nu opgenomen in het hoogste kader van de KNHS. De vijftienjarige ruin behaalde zijn laatste A-kaderscore op het CHIO Aken, waar hij met Adelinde de beste scores voor Nederland neerzette. Na Aken wees bondscoach Alex van Silfhout de combinatie aan als reserve voor het EK. 

Op een haar na miste Zephyr de kür in Aken. De beste vijftien paarden in Aken mochten vanuit de Spécial naar de kür en daar zat Zephyr met 72,532% net niet bij. "Helaas vond Zephyr het erg spannend en kregen we een paar fouten. We kwamen nog wel uit op 72%, maar dat was jammergenoeg niet genoeg voor de kür", zegt Adelinde over de Spécial, een proef die Zephyr nog maar zelden liep. 

Opgenomen in A-kader

In de Grand Prix, waar Zephyr zich net zoals op de voorgaande twee concoursen (NK Dressuur en CDI3* Geesteren) van zijn beste kant liet zien, was er 73,565% en een dertiende plaats. Op het NK Dressur en in Geesteren liep Zephyr ook al naar scores boven de 72% en dat betekent dat hij nu is opgenomen in het hoogste kader. 

Reserve voor EK Dressuur

Bondscoach Alex van Silfhout besloot na Aken om Zephyr en Adelinde aan te wijzen als reserve voor het Europees Kampioenschap Dressuur in Rotterdam. "Een combinatie die de laatste wedstrijden elke keer beter en beter wordt, dus als zij in moeten vallen denk ik dat het helemaal goed komt", aldus Van Silfhout over de aanwijzing.