Zephyr wint Grand Prix Geesteren met PR van 73,609%

De door Adelindes ouders gefokte Zephyr liep op CSI Geesteren, dit jaar de vervanger van CHIO Rotterdam, twee topproeven en zette onder Adelinde twee records neer. Op de tweede observatiewedstrijd voor het Europese Kampioenschap in Rotterdam won Zephyr de Grand Prix met 73,609% en in de kür was er 78,51%. 

Zephyr, op het NK achtste in de Grand Prix (73,261%), liep vandaag op de tweede observatiewedstrijd een mooie proef en zette een persoonlijk record neer van 73,609%. Het Belgische jurylid Jacques van Daele vond de proef zelfs 76,413% waard. De vijftienjarige Jazz-zoon, meestal het tweede paard voor Adelinde, heeft de laatste twee jaar veel ontwikkeling doorgemaakt en dat is de laatste tijd ook terug te zien in de punten. In de (vooral met Nederlandse kaderleden) sterk bezette 3* was Zephyr de beste.

Van Silfhout onder de indruk

In de kür was er weer een record: 78,51%. Met de proeven die Adelinde in Geesteren liet zien, maakte ze indruk op bondscoach Alex van Silfhout. "Richting het EK moeten we Adelinde niet uitvlakken, ze heeft dit weekend heel sterk gereden", zei de bondscoach in De Paardenkrant.