Governor wint Indoorkampioenschap Lichte Tour

Aan de zegereeks van de inmiddels achtjarige Governor (Totilas x Jazz) van Gerard Korbeld komt geen einde. In dit winterseizoen won hij alle selectiewedstrijden voor de Indoorkampioenschappen Lichte Tour, de Lichte Tour op Jumping Amsterdam, de VHO Trofee op de KWPN Hengstenkeuring én nu ook het KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour. 

‘’Ik heb echt super lekker gereden en vanaf de eerste pas losrijden was het een goed gevoel", vertelt Adelinde na de winnende kür. Adelinde sleepte de titel indoorkampioen klasse Lichte Tour 2019 voor het tweede jaar op rij binnen. Vorig jaar met Fleau de Baian en dit jaar met de hengst Governor-STR van Gerard Korbeld. In de kür behaalde de combinatie een score van 78,083%, wat goed was voor een voorsprong van bijna drie procent op de nummer twee, Joyce Heuitink. Samen met de score van de klassieke proef op dezelfde dag s'ochtends werd gereden (71,373%) zorgde dit voor een gouden plak voor Cornelissen. 

'Altijd-gaan'

"Bij het losrijden voor de klassieke proef was het druk op het losrijterrein. Het is toch een hengst en dan merk je dat je net iets minder aan het echte rijden toekomt, maar tijdens de kür was hij scherp en gaf hij mij een heel fijn gevoel”, vertelt Adelinde enthousiast. Adelinde is erg enthousiast over Governor: ‘’Hij heeft alleen maar kwaliteiten. Hij is niet alleen knap maar heeft ook drie hele goede gangen en kan in alle gangen klein en groot schakelen. Hij heeft een altijd-gaan instelling.”

 

Foto: Digishots