Tweemaal beste Nederlandse resultaat voor Aqiedo

In de Wereldbekeretappe in Neumünster kwam het beste Nederlandse resultaat tweemaal in handen van Adelinde en Aqiedo. De KWPN-goedgekeurde Undigo-zoon werd zesde in de Grand Prix (73,043%) en achtste in de kür (77,475%).

Jumping Amsterdam vorige maand was pas de eerste grote indoorwedstrijd van Aqiedo (Undigo uit Ranirma keur van Metall, fokker A.H. van Baalen-Roebers uit Gellicum), de wereldbekerwedstrijd in Neumünster de tweede. In de Grand Prix liep Aqiedo naar een score van 73,043%, in de kür op muziek liet de combinatie 77,475% noteren.

Slag beter

“Het ging harstikke goed en ik was er echt blij mee, zeker met de Grand Prix”, vertelt Adelinde. “Aqiedo is een beetje wakker op geluid, dat leek me indoor in een wereldbekerwedstrijd best wel een uitdaging. Afgelopen seizoen deed hij het echter zo goed. Ik had het gevoel dat ik hem goed genoeg voor elkaar had om hem ook in het binnenseizoen ervaring op te laten doen. In Amsterdam was hij best gespannen, maar al redelijk onder controle. In de Grand Prix van Neumünster was het een slag beter. Het percentage was hoger en ik kreeg veel positieve reacties van de mensen langs de kant; met name over de piaffe en passage, dat kan hij enorm.”

Super tevreden

“Ook in de kür liep Aqiedo goed, maar was hij toch iets meer gespannen. Er hing een geluidsinstallatie op X, dus elke keer als je daar onderdoor kwam dan ging de muziek wat harder. Hij bleef goed bij de les maar bouwde wel wat spanning op, die spanning kon ik wel veel sneller afvloeien. Hij moet het zo toch leren, thuis kun je nog zo hard oefenen maar dit soort situaties kun je niet nabootsen. Ik ben er super tevreden over, hij was al veel beter en meer op zijn gemak dan in Amsterdam.”

Bron: KWPN.nl