Goed Wereldbekerdebuut voor Aqiedo

De KWPN goedgekeurde Aqiedo (v. Undigo) is ondertussen veertien jaar, maar heeft nog weinig concourskilometers in de benen. Zeker wat betreft indoorconcoursen. Hij liep twee keer op een kleinere wedstrijd in Saumur en maakte op Jumping Amsterdam – niet de eenvoudigste ring om te rijden – zijn debuut in de Wereldbeker.

Met scores van 70,652% in de Grand Prix en 74,875% en een berg aan ervaring kwam Aqiedo thuis. En daarmee is Adelinde zonder meer tevreden. "De score maakte me niet uit, ik wilde hem gewoon rustig laten doorademen in de proef. Hij heeft in zo'n entourage nog heel vaak het idee dat hij op een hengstenshow komt en daar wil ik vanaf. Daar ging het me om op dit concours." 

Spannend

In de Grand Prix merkte Adelinde dat Aqiedo het nog wel spannend vond. Die spanning kwam onder andere tot uiting in het mislukte halthouden, maar verder ging Aqiedo knap door de proef met een prachtige slotlijn (zie video). In de kür was het stilstaan nog steeds lastig, maar kwam Aqiedo al veel meer tot rust. "Hij heeft in ieder geval weer een hoop geleerd", aldus Adelinde. 

Foto: Arnd Bronkhorst