Governor scoort dik 74% bij Lichte Tour debuut

Dik 74% en dat bij zijn allereerste Lichte Tour-wedstrijd. Dat belooft nog wat voor de winnaar van zilver op de Wereldkampioenschappen voor zevenjarige dressuurpaarden, Governor (Totilas x Jazz) van Gerard Korbeld. "Hij liep echt een topproef, ik kan eigenlijk niet bedenken wat er niet goed ging", zegt Adelinde. 

Voor het eerst sinds het behalen van de zilveren medaille op het WK voor Jonge Dressuurpaarden, kwam Governor weer voor het eerste in de baan. Onder Adelinde, die hem al sinds driejarige leeftijd rijdt, liep hij naar een fantastische score van 74,265%. Hiermee eindigde de combinatie bovenaan het podium, met een 5% voorsprong op de nummer twee. "Het was onze eerste officiële wedstrijd en gelijk in de Lichte Tour. Governor heeft alleen hengstencompetities, -shows, WK’s en de bijhorende selecties gelopen", legt Cornelissen uit. "Het ging heel goed vandaag en we hadden geen grote fouten. Natuurlijk kan het altijd mooier, maar voor de eerste keer ben ik heel tevreden. De juryleden lieten ook weten genoten te hebben van de proef."

'Ik kan op hem bouwen'

"Ik kan 100% op hem bouwen. Ondanks dat hij een hengst is, is hij super gefocust. Het is een zo een compleet paard. Naast zijn enorm nuchtere karakter en bewegingen die taktmatig helemaal in balans zijn, is hij ook gewoon super mooi op te zien." Talent voor het zwaardere werk laat de hengst ook al zien. "Hij is nog maar zeven jaar, maar ik ben hem spelenderwijs verder aan het opleiden. Het is een Totilas uit de volle zus van Parzival, dus dat moet goed zitten."

Alle uitslagen