Governor met fenomenale proef naar zilver

Adelinde flikt het weer met Governor (Totilas x Jazz). Na de zilveren medaille van vorig jaar, dit jaar wéér die kleur. Met een prachtige rit waarin vanaf de zijlijn geen fout te ontdekken was, kwam er 84,134% van de jury. “Ik heb heerlijk gereden met Governor. Het was alsof we de hele proef met elkaar konden praten. Zo fijn stond hij er aan en reageerde hij op de hulpen.”

Volgens de amazone zelf zaten er ook geen fouten in de proef: “Tuurlijk is er altijd wel iets waarvan je denkt, dat kan nog ietsje zus, of ietsje zo. Maar nee, dit was absoluut een proef waar ik heel blij mee ben. Maar voor fouten moet u misschien ook bij de jury zijn?”, zegt Adelinde met een knipoog naar haar buurman in de persconferentie (jurylid Jean-Michel Roudier).

Kippenvel

“We kregen van deze proef kippenvel”, zegt jurywoordvoerdster Susannne Baarup over de proef van Governor (Totilas x Jazz) en Adelinde Cornelissen. Toch bijzonder bij temparaturen rond de 30 graden. Het mooiste punt komt (terecht) bij de submission: een 9,5. “Hij deed alles wat Adelinde van hem vroeg, hij is goed opgeleid en staat super aan de hulpen”, aldus de jury over de hengst van Gerard Korbeld, die nu zijn derde WK loopt (vorig jaar zilver/ 2016 5e). De 91% voor de kwaliteit samen met 77,286 technisch brengt de combinatie op 84,134%.

Complimenten

De jury maakte Governor en Adelinde een aantal mooie complimenten.  “De draf is krachtig en elastisch en hij liep mooi vloeiend door de zijgangen: een 9. De stap is ontspannen, met een goede overstap, goed in het ritme en je ziet de aanleg voor de verzameling, een 8.5. In de mooie bergop gesprongen galop toont Governor veel zelfhouding en aanleg voor de verzameling een 9. Maar de hoogste cijfers geven we aan de aanleg en de harmonie; deze zeer correct opgeleide hengst is zo gehoorzaam, zo werkwillig: een 9.5.”
Adelinde was blij met de hengst van Gerard Korbeld. “Hij voelde echt zo goed, het was gewoon echt een fijne rit. Natuurlijk kunnen er altijd kleine dingetjes nog beter, maar ik ben zo blij met hem: hij wil het echt voor me doen. Ik ben de eigenaren dankbaar dat ik zo’n exceptioneel goed paard mag rijden, en het hele team om mij heen, want dat is ontzettend belangrijk. Ook alle credit voor de fokkers want zonder fokkers zijn we nergens.”

Governor is gefokt door Jan Streppel.