Brons voor Aqiedo op NK Dressuur

Na een mooie Grand Prix (73,717%) en een weergaloze kür (79%) liep Aqiedo naar de bronzen plak op het NK Dressuur in Ermelo. De stijgende lijn die Aqiedo al eerder in het buitenseizoen (Rotterdam en Falsterbo) liet zien zette zich door in Ermelo én er is nog veel lucht naar boven. “Ik ben heel blij met brons”, zegt Adelinde. “Aqiedo liep super goed. Hij heeft de laatste tijd mega de stijgende lijn te pakken."

In de Grand Prix slopen nog kleine foutjes in de series, maar in de kür liep Aqiedo steady en zelfverzekerd door de baan. Een kür die hij pas voor de derde keer liep. "Technisch was het nooit zo’n probleem, maar hij moest leren wat het was om in de ring te lopen. Het lijkt er op of Aqiedo het echt leuk gaat vinden. En dan gaat het goed. Ik denk nooit na over verwachtingen, maar ik ben super blij mee met brons.”

Zilver voor Hosmar, brons voor Van Kempen

Adelindes leerlingen presteerden ook verdienstelijk in Ermelo. Frank Hosmar won met Alphaville N.O.P. zilver in de paradressuur en Floor van Kempen stuurde Geronimo naar de bronzen plak in het ZZ-Zwaar-kampioenschap.