Henkie, Governor en Goodman naar WK

Alledrie de paarden waarmee Adelinde deelnam aan de WK-selectie zijn geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Henkie bij de zesjarigen, Governor en Goodman bij de zevenjarigen. Bovendien is Adelinde eerste reserve bij de zesjarigen met Hummer van Quinty Vossers. 

Vorig jaar zette Adelinde in twee leeftijdsklassen het beste Nederlandse resultaat neer. In het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen met Henkie de zesde plaats met een 8,5 voor de draf, een 9,2 voor de stap, een 9 voor de galop, een 8,4 voor de submission en een 8,9 voor het perspectief als dressuurpaard. Dat bracht zijn totaal op 8,8.

Enige medaille

Met Governor (v. Totilas) bezorgde Adelinde Nederland vorig jaar de enige medaille op de Wereldkampioenschappen in Ermelo. De Totilas-zoon uit de volle zus van Adelindes toppaard Parzival werd vorig jaar in de finale door de jury als volgt beoordeeld: een 9,3 voor de draf, een 8,8 voor de stap, een 9 voor de galop, een 8,9 voor de submission en een 9,3 voor het perspectief als dressuurpaard. Dat leverde een uitzonderlijk gemiddelde van boven de 9 op voor de hengst van Gerard en Gerda Korbeld: 9,06 en de zilveren medaille. 

Goodman en Hummer

Goodman RWP (v. Jazz) van Herr Jerich hoort ook bij de Nederlandse selectie voor Ermelo. De zevenjarige ruin groeit er steeds meer in en komt moeiteloos door de lastige proef. Tenslotte staat Hummer (v. Charmeur) van Quinty Vossers met Adelinde op de reservelijst. Hij is eerste reserve bij de zesjarigen.