Aqiedo naar dik 75% in eerste kür ooit

Het moet een keer gebeuren en dan maar meteen goed, dacht Adelinde over het kürdebuut van Aqiedo. Ze koos CHIO Rotterdam uit om Aqiedo (v. Undigo) zijn allereerste kür ooit te laten lopen. En niet zonder succes: 75,585% en de vijfde plaats. Adelinde is daarmee tevreden: “Het was top. Ik had de kür maar één keer gereden in aanloop hier naar toe.”

“Bij Aqiedo is het altijd de kunst om hem relaxed te houden. Aan de oefeningen ligt het niet, daar heeft hij geen moeite mee. Vandaag in Rotterdam lukte dat super. Hij was bij de les en af en toe voelde ik wel dat hij iets spanning opbouwde, maar dat kon ik mooi weer laten afvloeien.”

‘Het paste allemaal’
Adelinde stond niet alleen voor de opgave om Aqiedo met luide muziek rustig door de proef te loodsen, ze moest ook nog goed opletten waar ze heen ging. “Het is een geheel nieuwe kür, die ik nog maar één keer heb gereden. Dus dan moet je ook opletten waar de muziek is en waar je zelf bent. Dat ging goed: het paste allemaal!”

A-kader score in Grand Prix

In de CDI3* Grand Prix een dag eerder was er een A-kaderscore met 72,174%, waarbij het hoofdjurylid bij C, Susan Hoevenaars, Aqiedo zelfs op 2 had staan met 73,696%. 

Falsterbo
De volgende halte voor Adelinde en Aqiedo is de FEI Nations Cup in Falsterbo, het concours waarmee het ooit allemaal begon met Parzival. Dat staat in het weekend van 12 juli op het programma. Daarna natuurlijk de tweede observatie richting de Wereldruitspelen: het NK dressuur in het laatste weekend van juli.