Recordscores voor Zephyr in Grand Prix en kür

Nationaal heeft Zephyr (v. Jazz) al een aantal dikke 70+scores achter zijn naam staan, maar internationaal konden op CDIO Compiègne twee records worden verbroken. In de Grand Prix liep de door Adelindes ouders gefokte ruin naar dik 70% en in de kür was er weer een CDI-record: 76,035%. In de Grand Prix was er een 2e plaats, de kür werd gewonnen. 

Met die scores is Zephyr nog maar één score verwijderd van opname in het B-kader. De veertienjarige ruin heeft het laatste jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt en laat in zijn scores een duidelijk stijgende lijn zien. 

Fleau de Baian 2e en 3e in Lichte Tour

In de Lichte Tour op CDIO Compiègne was er een tweede en een derde plaats voor de KWPN en Oldenburgs goedgekeurde Fleau de Baian (Jazz x Ulft). De volle broer van Parzival, die sinds dit seizoen ook flink aan de bak is als dekhengst, miste de zege in de Prix St. Georges op een haar na. 72,912% was de score van Fleau de Baian, maar nipt minder dan de 72,941% van Diederik van Silfhout. In de Intermédiaire I-kür was er 75,98 procent, goed voor de derde plaats. Weer twee dikke 70+ scores voor de hengst van Gerard en Gerda Korbeld en Adelinde.