Henkie, Governor en Goodman door naar derde WK-selectie

Alle drie de paarden waarmee Adelinde deelneemt aan het WK-selectietraject zijn door naar de volgende ronde op 6 juni in Kootwijk. Het gaat om de zesjarige goedgekeurde hengst Henkie (v. Alexandro P), de zevenjarige goedgekeurde hengst Governor (v. Totilas) en de zevenjarige ruin Goodman RWP (v. Jazz). 

Over de proef van Henkie raakten de aanwezigen op de tweede WK-selectie afgelopen dinsdag in Ermelo niet uitgesproken. "Hij liep ook echt een super proef", vertelt Adelinde over de hengst van Jaap van den Berg, Aris van Manen en Joop van Uytert. De zesjarige hengst was vorig jaar de beste KWPN'er in de finale voor vijfjarigen. Hij liep naar de zesde plaats met een 8,5 voor de draf, een 9,2 voor de stap, een 9 voor de galop, een 8,4 voor de submission en een 8,9 voor het perspectief als dressuurpaard. Dat bracht zijn totaal toen op 8,8. 

Governor

Met Governor (v. Totilas) bezorgde Adelinde Nederland vorig jaar de enige medaille op de Wereldkampioenschappen in Ermelo. De Totilas-zoon uit de volle zus van Adelindes toppaard Parzival werd vorig jaar in de finale door de jury als volgt beoordeeld: een 9,3 voor de draf, een 8,8 voor de stap, een 9 voor de galop, een 8,9 voor de submission en een 9,3 voor het perspectief als dressuurpaard. Dat leverde een uitzonderlijk gemiddelde van boven de 9 op voor de hengst van Gerard en Gerda Korbeld: 9,06 en de zilveren medaille. Ook hij is nog in de running: "Ik vond het van zowel Henkie als Governor knap hoe ze door de proef liepen zo midden in het dekseizoen." 

Goodman RWP

Ook met Goodman RWP (v. Jazz) van Herbert Jerich was Adelinde dik tevreden. "Hij liep een foutloze proef en de inloopproef die verreden werd, is geen makkelijke proef voor de jonge paarden." 

Leerlingen

Ook verschillende paarden van Adelindes leerlingen zijn door naar de volgende ronde. De nog maar zeventienjarige Quinty Vossers stuurde Hummer (v. Charmeur) knap door de proef en ook Quinty's andere paard, de vijfjarige Inferno (v. Everdale) die wordt gereden door Emma Laarkamp, is door. Bij de zevenjarigen zit Geronimo (v. Bordeaux) van Floor van Kempen er ook nog steeds bij. Op naar de volgende selectie op 6 juni!