Henkie, Governor en Goodman RWP door in WK-selectie

Adelinde is met alle drie de voorgestelde paarden in de race voor een ticket voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Met de KWPN-hengst Henkie (v. Alexandro P) bij de zesjarigen en met de KWPN-hengst Governor (v. Totilas) en Goodman RWP (v. Jazz) bij de zevenjarigen. 

Vorig jaar zette Adelinde in twee leeftijdsklassen het beste Nederlandse resultaat neer. In het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen met Henkie de zesde plaats met een 8,5 voor de draf, een 9,2 voor de stap, een 9 voor de galop, een 8,4 voor de submission en een 8,9 voor het perspectief als dressuurpaard. Dat bracht zijn totaal op 8,8.

Enige medaille

Met Governor (v. Totilas) bezorgde Adelinde Nederland vorig jaar de enige medaille op de Wereldkampioenschappen in Ermelo. De Totilas-zoon uit de volle zus van Adelindes toppaard Parzival werd vorig jaar in de finale door de jury als volgt beoordeeld: een 9,3 voor de draf, een 8,8 voor de stap, een 9 voor de galop, een 8,9 voor de submission en een 9,3 voor het perspectief als dressuurpaard. Dat leverde een uitzonderlijk gemiddelde van boven de 9 op voor de hengst van Gerard en Gerda Korbeld: 9,06 en de zilveren medaille. 

Goodman afgemeld

Goodman RWP was met een veterinair attest afgemeld voor de eerste selectieronde. Hij is door de selectiecommissie, die hem wel zag bij de voorselecties, aangewezen voor de volgende ronde.