Zephyr wint kür Aken, Aqiedo 2e in Spécial

Na een wat gespannen Grand Prix voor beide paarden, waren zowel Aqiedo (v. Undigo) als Zephyr (v. Jazz) beter op hun gemak in het grote stadion in Aken in de Spécial en de kür. De door Adelindes ouders gefokte Zephyr liep naar een mooie score van bijna 75% in de kür en Aqiedo ontving 71,745% in de Spécial. "De kop is er weer af", zegt Adelinde. 

Op de muziek van Parzival danste Zephyr (v. Jazz) onder Adelinde naar de overwinning in de Grand Prix kür op muziek. Op CDI Aken, het eerste outdoor concours van het duo, verscheen de fraaie score van 74,925% op de borden. In de Grand Prix eindigde Adelinde Cornelissen met de door haar ouders gefokte Jazz-zoon als vijftiende. “Het was weer de eerste buitenwedstrijd en Zephyr was érg wakker en gespannen”, legt Adelinde uit.

Ontspannen kür
“Het belangrijkste voor vandaag was om een ontspannen kür te rijden. Ik weet dat als Zephyr relaxed is, hij de oefeningen wel doet. En het plan is gelukt! Ik ben hier echt super blij mee. Met allebei trouwens”, waarmee ze verwijst naar haar geslaagde Grand Prix Spécial met Aqiedo (v. Undigo). 

Dik over de 70%
In de Spécial ontving Adelinde met Aqiedo scores van dik in de 70%. Juryvoorziter Maribel Alonso gaf zelfs bijna 74% voor de proef, het Mexicaanse vijfsterren jurylid kwam uit op 73,83. Daarmee was Adelinde met Aqiedo, net zoals in de Grand Prix (Spécial groep) de beste Nederlandse combinatie. 

Het volgende concours dat op het programma staat is het CDIO Compiegne.