Fleau de Baian KWPN goedgekeurd

De door familie Beijer gefokte achtjarige Fleau de Baian van Gerard Korbeld en Adelinde was al Oldenburgs- en AES-goedgekeurd, maar heeft nu ook een KWPN-dekbrevet op zak. De in de Lichte Tour zeer succesvolle volle broer van Parzival werd na de vijfdaagse karaktertest op het KWPN-centrum goedgekeurd. 

Omdat Fleau de Baian al zeer aansprekende resultaten in de sport heeft behaald, werd hij vrijgesteld van het reguliere verrichtingsonderzoek. Onder Adelinde werd Fleau de Baian onlangs KNHS Indoorkampioen in de Lichte Tour. Het jaar daarvoor was hij indoorkampioen in het ZZ-Zwaar. Niet een keer scoorde de koffievos onder de 70% op de nationale en internationale wedstrijden die hij in de klassen ZZ-Zwaar en Lichte Tour liep. 

Vriendelijk en alert

Het KWPN schrijft: Op stal toonde de Jazz-zoon zich vriendelijk en alert op zijn omgeving. Hij liet zich door de grooms prima verzorgen. De hengst laat met zijn acht jaar al veel kwaliteit zien voor het hogere werk. De recente Nederlands kampioen Lichte Tour wist derhalve te overtuigen en gaat voortaan door het leven als KWPN-goedgekeurde hengst.