Fleau de Baian Nederlands Kampioen Lichte Tour

Met de winnende proef op de eerste dag van de KNHS Indoor Kampioenschappen had Adelinde Cornelissen met haar Fleau de Baian de basis gelegd voor de titel in de Lichte Tour. In de Kür, de Pavo prijs, won de combinatie niet, maar de gemiddelde score was genoeg voor de titel. Vorig jaar won Fleau de Baian ook al de Indoortitel, toen in het ZZ-Zwaar.

Kampioene Adelinde was dik tevreden met de verrichtingen van de hengst. “De eerste proef was heel goed”, vertelt Adelinde. “De Kür had beter gekund. We hadden geen grote fouten, maar ik kwam een tikkie achter op de muziek. Dan ga je net iets teveel op de muziek zitten letten en dan is de fine-tuning net iets minder, maar ik ben er blij mee. Hij loopt super constant. We gaan nu rustig doorwerken naar de Grand Prix en hij gaat vijf dagen naar het KWPN verrichtingsonderzoek om goedgekeurd te kunnen worden. Daarna moeten we ook kijken hoe de sport en dekdienst te combineren zijn. Hij wordt in augustus pas acht jaar, ik wil echt niets forceren. We zullen wel zien hoe het gaat, misschien kan Fleau van de zomer nog een paar keer mee internationaal Lichte Tour lopen om wat extra ervaring op te doen.”

Adelinde prijst het karakter van de volle broer van haar voormalige topper Parzival. “Hij lijkt echt op Parzival in zijn werklust en doorzettingsvermogen, maar gelukkig absoluut niet in kijkerigheid. Deze is echt veel nuchterder.”