Henkie wint hengstencompetitie dressuur

Henkie (v. Alexandro P) heeft nu al meerdere keren bewezen dat hij tot de allerbeste dressuurpaarden van zijn jaargang behoort. Aan zijn al zeer indrukwekkende palmares heeft hij nu opnieuw twee topscores en een overwinning toegevoegd. Met 88 punten won hij de Anemone hengstencompetitie dressuur in Kronenberg en twee weken later waren er in Zuidbroek 86 punten. 

Juryvoorzitter Karin Retera gaf na afloop van de winnende proef aan dat zij en collega-jurylid Arie Hamoen net als het publiek, hadden genoten van het overtuigende optreden van Adelinde Cornelissen en de KWPN-goedgekeurde Gelderse hengst Henkie (Alexandro P x Upperville).

Met een 9,5 voor de stap, 8,5-en voor de draf, galop en aanleg en een 9 voor de harmonie kwam het duo uit op 88 punten, waarmee ze net als vorig jaar de competitiewedstrijd in De Peelbergen konden winnen.

Fenomenale stap

“Wat een mooie, constante proef! Henkie werd fijn, actief voorgesteld, heeft een goede stille aanleuning en heeft van nature al veel zelfhouding. Zijn stap is fenomenaal, met heel veel lichaamsgebruik, ruimte en een resoluut gebruik van het achterbeen. In draf gaat Henkie mooi gedragen en de overgangen worden telkens heel goed uitgevoerd. Ook in galop valt zijn natuurlijke aanleg voor verzameling op en hij vormt met Adelinde een heel harmonieuze combinatie”, lichtte voorzitter Karin Retera toe.

'Henkie kan alles en wil alles'

Adelinde Cornelissen beaamde de lovende woorden van de jury. “Er is eigenlijk niets dat ik aan hem zou willen veranderen. Hij kan alles en hij wil alles. Het is elke dag genieten, ik heb er haast geen woorden voor. Hij heeft zoveel balans, kracht, souplesse en een nuchter karakter. Super om hier te winnen met zulke mooie punten, ik ben ook zeker heel blij met de 9 voor harmonie.”

Tweede in Zuidbroek

In Zuidbroek moest Henkie genoegen nemen met de tweede plaats, maar ook hier logen de punten er niet om. Met een 9,5 voor de stap en 86 punten is tweede worden geen schande.