Adelinde stelt twee hengsten voor op 1e bezichtiging

Adelinde stelt samen met Gerard Korbeld volgende week twee hengsten voor op de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Op 5 december komt Parzivals zevenjarige volle broer Fleau de Baian (Jazz x Ulft) in de baan en op 9 december is het de beurt aan Kayne (Governor x Rousseau). 

Fleau de Baian, de zevenjarige volle broer van Parzival, die zowel nationaal als internationaal al veel indruk maakte bij zijn eerste Lichte Tour-starts, was al goedgekeurd bij het AES en Oldenburg, maar gaat nu ook een gooi doen naar het KWPN dekbrevet.  Fleau, die het afgelopen jaar onder andere zevende werd op het WK voor zevenjarige dressuurpaarden en bij zijn internationale Lichte Tour-debuut twee keer won met percentages dik in de 70%, werd gefokt door familie Beijer uit Boven-Leeuwen. 

Kayne

De tweede hengst is de tweejarige Kayne (v. Governor). Deze door Lineke Bennink in Zevenhuizen gefokte bruine komt uit de elite sport merrie Adorijke (Rousseau x Krack C). Uit deze stam komt onder andere de Grand Prix-merrie Madorijke (v. Contango) van Rien van der Schaft. Als veulen was Kayne met 38.000 euro de topper van de Veulenveiling Prinsjesdag.