Weer winst voor Henkie: 88 punten

Henkie scoorde in de tweede hengstencompetitiewedstrijd in Ermelo 88 punten met 9's voor de stap, draf, de algemene indruk en aanleg als dressuurpaard. Misschien nog wel mooier was het jurycommentaar van Arie Hamoen: “We hebben kunnen genieten van een goede dressuurproef met veel hoogtepunten."

“De stap is ruim, taktmatig en blijft ook zuiver in de overgang van uitgestrekte stap naar de arbeidsstap. De draf is goed van de grond af en valt op met het voorbeengebruik, waarbij de gelijke lengtebuiging in de zijgangen opvallend is. De galop wordt getoond met veel afdruk", vatte Arie Hamoen de proef samen.

Zoals Henkie altijd loopt 

“Het is gewoon zoals Henkie altijd loopt. Hij loopt altijd constante proeven, dat is een kwaliteit!”, vertelt Adelinde aan KWPN.nl. “Hij bewijst keer op keer dat hij strakke proeven kan lopen, met ook nog eens megaveel kwaliteit.”

Steeds sterker

“Ik merk dat Henkie steeds sterker wordt en daardoor met steeds meer gedragenheid door de baan heengaat. Ik word er soms bijna bang van, zo goed loopt hij al voor een vijfjarige. Henkie gaat met zoveel balans door de proef heen. Die schouderbinnenwaartsen hebben de kwaliteit waarvan ik hoop dat ze in de Lichte Tour nog net zo loopt. Zo enorm scharen en alle passen gelijk van de grond af. Dat geeft een fantastisch gevoel.”