Aqiedo wint Grand Prix en Spécial met recordscores

Adelindes toppaard Aqiedo (v. Undigo) won op het CDI Saumur zowel de Grand Prix als de Grand Prix Spécial overtuigend met percentages boven de 75%. De Grand Prix leverde 75,500% op en de Spécial 76,235%. “Qua talent en techniek wist ik thuis al lang dat Aqiedo het kan en hij hoeft nergens punten te laten liggen. Op concours kon hij eerder nog een beetje druk zijn, maar hij is mentaal veel rustiger geworden", vertelt Adelinde. 

"Hij was nu helemaal met zijn hoofd bij mij en dan komt er uit wat er in zit. Hij kan daadwerkelijk op alle onderdelen goed scoren en heeft eigenlijk geen zwakke punten. Dat kwam nu tot uiting in Saumur", vertelt Adelinde blij. 

Indoorervaring

"Aqiedo heeft nog niet veel indoorervaring en om hem meteen mee te nemen naar een groot indoorconcours vond ik wat veel voor hem. Daarom hebben we Saumur uitgekozen. Dat werkte perfect. Een prachtig concours en een ideale start voor het indoorseizoen", zegt Adelinde, die van plan is om met Aqiedo een aantal Wereldbekerwedstrijden te rijden dit seizoen. 

Uitslag Grand Prix
Uitslag Grand Prix Spécial