Fleau de Baian beleeft extreem succesvol CDI-debuut

De zevenjarige Fleau de Baian (de volle broer van Parzival) beleefde afgelopen weekend een zeer succesvol CDI-debuut. De AES- en Oldenburgs goedgekeurde hengst van Adelinde en familie Korbeld won de Prix St. Georges (73,07%), werd tweede in de Intermédiaire I (71,36%) en won vervolgens op de slotdag de Intermédiaire I kür op muziek (76,375%). "Het had niet beter kunnen gaan, ik ben ontzettend trots op Fleau", vertelt Adelinde. 

Fleau de Baian zette op Nederlandse bodem al goede prestaties neer. Zo werd deze volle broer van Parzival indoorkampioen in het ZZ-Zwaar, maakte dit voorjaar in de Subtop een sterk debuut in de Prix St. Georges en eindigde vorige maand als zevende in de finale van het WK jonge paarden in Ermelo. Adelinde besloot hem mee te nemen naar Saumur om ervaring op te doen op een internationale wedstrijd. "Het reizen, het meerdere dagen op een vreemde stal staan en alles wat er verder komt kijken bij een internationale wedstrijd is zeker voor een hengst best indrukwekkend. Eigenlijk was dat de hoofdreden dat ik Fleau heb meegenomen. Hij heeft super veel geleerd en tussendoor ook nog topproeven gelopen." 

Fans

In de paar dagen dat Fleau de Baian in Saumur was, kreeg hij een hele schare fans. "We werden op de voet gevolgd", vertelt Adelinde lachend. "In de Intermédiaire hadden we daar zelfs een beetje last van. Alle mensen die kwamen kijken bij het losrijden liepen achter hem aan richting de ring, dat vond 'ie wel wat spannend. Hij werd iets gespannen richting korte zijde waar het publiek zat, en kreeg daardoor een aantal fouten. Maar desondanks toch nog 71,36%, dat kan dus nog hoger!"

Uitslag PSG
Uitslag Inter I kür
Uitslag Inter I kür