Zephyr tweede in GP kür CDI Saumur met 75,45%

De door Adelindes ouders, Wim en Geesina Cornelissen, gefokte Zephyr (Jazz x Farmer) liep afgelopen weekend op het CDI Saumur een nieuw record in de Grand Prix kür op muziek. 75,45% was het resultaat van een van de betere proeven van zijn leven. Dat dankzij een heel onorthodoxe aanpak van het losrijden. 

In de Grand Prix had Zephyr wat last van spanning. Dat resulteerde in de score van 69,500% (6e plaats). Daarop besloot Cornelissen het losrijden voor de Kür heel anders aan te pakken. “Ik heb hem tien minuten los gereden en daarna aan een lange teugel gestapt. Vervolgens zijn we zo de ring in gegaan. Ik heb hem daar ook nog een paar rondjes aan lange teugel rond de ring gestapt. Je zag iedereen kijken: wat doet zij nou? Maar het werkte als een tierelier.”

Nieuw PR: 75,45%

Met een nieuw persoonlijk record van 75,450% danste de Jazz-zoon op de vrolijke Kürmuziek van Parzival naar de tweede plek. “Ik vind dit zelf echt een super mooie Kür en omdat Zephyr zich nog steeds blijft ontwikkelen, laat ik hem nu nog even op deze muziek lopen. Maar straks krijgt Zephyr zeker een eigen Kür.”

Uitslag