Governor redt kampioenschap in eigen huis met zilver

Nog geen enkele medaille voor Nederland tot de WK-finale van de zesjarigen. Governor en Adelinde zorgden er met een topproef voor dat de eer van Nederland toch nog gered werd met een zilveren medaille (met een 9,06 gemiddeld!). Na afloop vertelt Adelinde: “Ik had in de kwalificatie redelijk safe gereden en dacht, als ik iets wil bereiken dat moet ik er een extra schepje boven doen. Ik heb met Governor vandaag risico genomen, ben er  vol voor gegaan en het is gelukt!”

Governor combineert in zijn pedigree de twee paarden die een nieuw dressuurtijdperk inluidden: Totilas en Parzival. De Totilas-zoon uit de volle zus van Adelindes toppaard Parzival werd in finale door de jury als volgt beoordeeld: een 9,3 voor de draf, een 8,8 voor de stap, een 9 voor de galop, een 8,9 voor de submission en een 9,3 voor het perspectief als dressuurpaard. Dat leverde een uitzonderlijk gemiddelde van boven de 9 op voor de hengst van Gerard en Gerda Korbeld: 9,06. 

Verzameling

De jury prees de door familie Streppel gefokte Governor om zijn vermogen om te schakelen en dat hij voor een zesjarig paard de verzameling al heel goed onder de knie te heeft. Andrew Gardner namens de jury: "Een heel elegant paard met een hele vloeiende drafreprise met veel cadans, waarin hij het vermogen toont om de verruimen en te verzamelen. Daarbij bleef hij mooi in het contact. De stap was goed met veel mogelijkheid om te sluiten. De galop heeft een natuurlijke manier van gaan, mooi bergop en altijd met het achterbeen onder de massa. Hij kan vooruit en ook weer terug naar een zeer mooie verzameling. Een vloeiende proef waarbij hij ook precies op dezelfde manier blijft gaan in het laterale werk en de wissels zijn super. De opwaartse houding en het vermogen om te verzamelen maken hem een toptalent voor de toekomst." 

Ze laten je nooit zitten

Op de vraag of Adelinde haar gepensioneerde toppaard Parzival herkent in zijn neefje Governor reageert ze bevestigend: “In de prijsuitreiking is hij een stuk relaxter dan Parzival altijd was, dat zal de invloed van zijn vader Totilas zijn. Maar verder heeft Governor – net als Parzivals volle broer Fleau de Baian – dezelfde go, werkwilligheid en geweldige mentaliteit van Parzival. Op wedstrijd gaan ze er volledig voor en laten ze je nooit zitten, dat is zó belangrijk!"

Geniet hier nog een keer na van de zilveren proef: