Fleau de Baian zevende in WK-finale

De Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo waren zeer succesvol voor Adelinde. Met alle drie de paarden waarmee ze Nederland vertegenwoordigde haalde ze direct in de kwalificatieronde de finale. In de eerste finale, die voor de zevenjarigen, werd Adelinde zevende met Fleau de Baian met een totaal van 77,76%. 

Fleau de Baian, de volle broer van Parzival, liet in Ermelo twee proeven uit het boekje zien. Met de zware proef voor zevenjarigen (tegen Lichte Tour-niveau aan) had de Oldenburgs en AES-goedgekeurde hengst van familie Korbeld en Adelinde geen enkele moeite. Hij schudde moeiteloos de wisselseries en pirouettes uit zijn mouw. Dat viel ook internationaal jurylid Christoph Hess op, die het commentaar verzorgde op ClipMyHorse.tv. "Fleau de Baian liet zonder twijfel de beste pirouettes zien in de finale. Hij kan al zeer goed verzamelen en je ziet dat hij goed is opgeleid. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit paard straks ook heel goed kan passageren en piafferen", zei de Duitse Hess. 

Tweede Nederlandse resultaat

De door Ria Beijer gefokte hengst kreeg van de jury de volgende punten in de finale: een 8 voor de draf, een 7,2 voor de stap, een 8,4 voor de galop, een 8 voor de submission en een 8,4 voor het perspectief als (Grand Prix) dressuurpaard. Dat zorgde voor een totaal van 80,2% voor de kwaliteit en daaraan werd een hoge proeftechnische score toegevoegd: 75,32%. Die score van ruim 75% was de op vier na hoogste technische score in de finale. Met zijn totaal van 77,76% was Fleau de Baian het tweede Nederlandse paard in de finale (van de vijf). 

Goed gepresenteerd paard met een grote toekomst

"Een heel mooi, elegant en bijzonder goed gepresenteerd paard. Met in draf een goede cadans en een actief achterbeen.Stappen deed hij in een goede viertakt, hoewel we in de uitgestrekte stap nog wel iets meer overstap hadden willen zien. De pirouetten in de galop werden heel mooi gesprongen. Daarbij liet hij zien goed te kunnen verzamelen. Zondermeer een paard met grote toekomst", zo lichtte de jury toe in Ermelo