Henkie, Governor-STR en Fleau de Baian naar WK

Adelinde heeft een uitermate succesvolle WK-selectie achter de rug op het NK dressuur in Ermelo. Ze won met Governor-STR van de familie Korbeld met een megascore van 91,2% bij de zesjarigen. Ook de vijfjarige publiekslieveling Henkie won (84,5%) en met de volle broer van Parzival, Fleau de Baian, was er een derde plaats in het eindklassement bij de zevenjarigen en zo haalde Adelinde drie tickets voor het wereldkampioenschap binnen.

“Ik ben super blij, ze doen het allemaal hartstikke goed en het zijn stuk voor stuk hele fijne paarden om mee te werken”, vertelt Adelinde. Met de KWPN-hengst Henkie van Jaap van den Berg, Aris van Manen en Joop van Uytert won Adelinde de selectie van de vijfjarigen: “Henkie is super stoer. Hij heeft zoveel kracht en macht, een enorm gaaf paard om op te rijden!” De stap is ruim en ontspannen, zijn draf heeft veel kracht en Henkie heeft een mooie manier van bewegen in galop, was de toelichting van de juryleden, die 85,4% toekenden aan Henkie

adelinde cornelissen henkie ds

‘Asociaal goed’
Adelinde vertelt over de Totilas-zoon Governor-STR die met 91.2% overtuigend won bij de zesjarigen: “Governor liep vandaag asociaal goed. We hebben de stijgende lijn te pakken, alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Hij wordt alleen maar sterker.” De twee juryteams roemden de kwaliteiten van Governor-STR, de zoon van Totilas en de merrie Orleans die op haar beurt volle zus is van Parzival: “Een elegant lichtvoetig paard met veel vermogen in de basisgangen. De galop waardeerden ze met een 9,5. “Veel vermogen tot sluiten, mooi ruim en bergop, veel gedragenheid”, waren de lovende woorden.

 

‘Blije gup’
Ook over de volle broer van Parzival, Fleau de Baian is Adelinde enthousiast: “Fleau liep super goede proeven. Hij is een enorm fijn paard om mee te werken, hij wil altijd alles voor je doen.” De in Oldenburg en bij het AES-goedgekeurde Fleau de Baian, die in eigendom van de familie Korbeld en Adelinde zelf is, scoorde 78,75% in de finaleproef en werd daarmee derde. 

arndnl ABF5329 768x605

Bron: Horses.nl/KNHS