Zephyr scoort 71,13% in Grand Prix Etten-Leur

Zephyr werd op Dressage @ Blom afgelopen weekend vierde in de Grand Prix met 71,13%. Zephyr (Jazz x Farmer), gefokt door de ouders van Adelinde, doet het goed op het hoogste niveau de laatste tijd. In Etten-Leur was Adelinde zeer tevreden hoe goed hij bij de les bleef en ontspannen de Jazz-zoon door de proef ging. 

Zephyr is lekker onderweg dit seizoen. Onder andere op de kadervormingswedstrijd in Exloo scoorde hij 72,17% en een paar weken later op het CDI in Compiègne scoorden Adelinde en Zephyr 73,65% in de kür, goed voor een 4e plaats. De door Wim en Geesina Cornelissen gefokte ruin toont zich als een waardig Grand Prix-paard met deze scores dik in de 70 procent. "Hij heeft nog niet zoveel ervaring en wordt in de ring af en toe wat zenuwachtig. Afgelopen zondag in Etten-Leur was hij heel relaxed en ontspannen in de proef, dus daar was ik heel blij mee. Hij heeft veel progressie gemaakt de laatste tijd." 

Nog een leuk Zephyr-nieuwtje deze week: Adelinde en haar vader Wim werden door het KWPN geïnterviewd voor een artikel in KWPN Magazine. In het artikel over op het hoogste niveau rijden met eigen fokproducten vertelt Adelinde over Zephyr en vader Wim over de fokkerij van de familie Cornelissen. Lees het artikel hier: 

Foto: www.yvonnetermeer.nl