Adelinde: 'Goede en leerzame week in Compiègne'

Met Zephyr (v. Jazz) en Aqiedo (v. Undigo) nam Adelinde afgelopen weekend deel aan het CDIO in Compiègne. Met Aqiedo maakte Adelinde deel uit van het Nederlandse team in de FEI Nations Cup en zette ze twee keer het beste resultaat neer voor Nederland, dat in de landenwedstrijd derde werd.  "Een goede en leerzame week", vat Adelinde samen. 

In de Grand Prix werd Aqiedo vijfde (72,90%) en in de Special met 72.882% derde, twee keer het beste Nederlandse resultaat. Bondscoach Rien van der Schaft vertelt op KNHS.nl dat hij tevreden is: "Aqiedo van Adelinde is een paard met heel veel aanleg voor de zwaardere oefeningen. Hij mist nog wedstrijdervaring, maar het is een paard met heel veel potentie."

'Blij met de progressie'

Zelf vertelt Adelinde: "Aqiedo liep zaterdag in de Grand Prix een goede proef. We kregen een fout in de wissels om de twee, Aqiedo moest mesten, en er waren nog wat dingetjes die echt beter kunnen, maar al met al blij met de progressie! In de Spécial was Aqiedo goed bij de les. We kregen een telfout in de eners: mijn schuld. En de laatste uitgestrekte draf sprong hij even in galop. Maar voor piaffe, passage, pirouettes, series scoort Aqiedo eigenlijk altijd hoog."

'Zephyr zenuwachtig'

In de driesterrenwedstrijd reed Adelinde de door haar ouders gefokte Zephyr. In de eerste proef op donderdag had hij te kampen met spanning (66,68%), maar in de kür was hij meer ontspannen en kwam de Jazz-zoon tot een mooie score van 73,65% en een vierde plaats. "Zephyr is nog niet zoveel meegeweest internationaal en heeft in Compiègne weer wat ervaring op kunnen doen. Zephyr is een geweldig paard om te rijden, maar wordt in de ring soms nog wat zenuwachtig. De eerste dag deed hij daardoor z'n tong over het bit en ontstonden er wat communicatie stoornissen. Maar ook liet hij hele goeie dingen zien! Series, pirouettes, appuyementen in draf en galop, uitgestrekte gangen en passage zijn eigenlijk altijd goede onderdelen."

'Tijd voor een eigen kür'

"In de kür op muziek was Zephyr al iets meer op z'n gemak en werden we vierde! Zephyr heeft nog geen eigen kur en liep op de muziek van Parzival. Een prachtige kur, maar de muziek paste niet helemaal. Tijd voor n eigen kur dus", vertelt Adelinde. 

Huiswerk

Samenvattend zegt Adelinde: "Voor beide paarden was het weer een ervaring erbij en ook ik heb weer een beetje meer informatie over beide paarden om thuis mee aan de slag te kunnen!"