91 procent voor Henkie in WK-selectie

Met een absolute topscore van 91 procent won Henkie de selectie voor het Wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden. In Kootwijk stond de bruine hengst maar liefst 7 procent los van de concurrentie. Nog 90+-score op het al indrukwekkende palmares van de jonge hengst. 

Overal waar Henkie komt, imponeert hij. Dat begon al op de KWPN Kampioenschappen in 2012, waar hij werd gehuldigd als veulenkampioen. Vorig jaar verscheen hij op de Wereldkampioenschappen in Ermelo voor het eerst op een grote wedstrijd. Hij werd met 91 procent tweede achter Fürst William in de internationale rubriek voor vierjarige hengsten. In de hengstencompetitie afgelopen najaar scoorde hij niet een keer onder de 85 punten en won hij onder andere de dressuurcompetitie in Kronenberg met 93 punten. 

Progressie

Na een zeer succesvol verlopen winterseizoen maakt de hengst nog steeds een enorme progressie door. “Van nature heeft hij de techniek in de benen en is de combinatie tussen kracht, macht en lossigheid en het vermogen tot schakelen aanwezig, maar hij wordt nog steeds sterker", vertelt Adelinde aan Horses.nl. “Het is echt abnormaal hoe hij het werk aanpakt." 

Doelen

Adelinde heeft zich als doel gesteld deze zomer deel te nemen aan het WK voor jonge dressuurpaarden. Met de overwinning in Kootwijk lijkt de eerste stap daarmee gezet. “Vorig jaar kon ik geen Pavo Cup met hem rijden omdat ik naar Rio ging. Je moet je toch een keer selecteren dus vandaar dat ik nu meereed in Kootwijk. Doordat hij veel dekt en ik hem niet wil overvragen, hoopte ik dat een keer deelnemen aan een selectie voldoende zou zijn om mee te mogen doen aan de halve finale. Ik denk dat dat vandaag wel gelukt is”, aldus Adelinde.