Fleau de Baian wint Lichte Tour-debuut met 74,21%

Een geweldig Lichte Tour-debuut voor Fleau de Baian in Almelo. Met de zevenjarige volle broer van Jerich Parzival won Adelinde de eerste selectiewedstrijd met maar liefst 74,21%. En dat voor de eerste buitenwedstrijd. "Fleau liep alsof hij het al jaren doet, wat een focus. Echt een geweldig paard", is Adelinde enthousiast. 

De wedstrijdcarrière van Fleau de Baian kende een vliegende start. Vrijwel ongeslagen dartelde hij door de ZZ-Zwaar-selecties heen afgelopen seizoen met als hoogtepunt de titel op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Op de subtopwedstrijd in Almelo was er weer een hoogtepuntje in Fleau’s indrukwekkende opmars: een dikke score tijdens zijn Lichte Tour-debuut en daarmee ook nog eens de selectie winnen.

Heerlijk paard

“Fleau is zo’n heerlijk paard! Hij is zo super gefocust, zo met zijn koppie bij zijn werk en hij is altijd hetzelfde. En dat voor een jonge hengst die ook nog dekt. Hij kan eigenlijk alles wel. Hij springt goede series, mooie pirouettes, goede appuyementen… Tja wat eigenlijk niet? Het is echt zo’n lekker paard”, vertelt Adelinde aan Horses.nl.

Adelinde weet nog niet of ze voor de WK-selecties gaat met Fleau of voor het NK. “Eerst maar eens zien hoe hij het er vanaf brengt tijdens de tweede WK-selectie 12 mei in Kootwijk." 

Aqiedo 3e in Grand Prix

In de Grand Prix kadervormingswedstrijd werd Adelinde derde met Aqiedo met 70,97%. "Het was jammer dat er puntenverschil was bij de jury's, maar met de proef was ik zeker tevreden. We kunnen nog beter en we liepen tegen wat foutjes aan door spanning: een dribbel in uitgestrekte stap, uitrijden van de pirouette ging een beetje abrupt (mijn fout) en dat kost uiteraard punten. Maar opnieuw hoogtepunten in piaffe, passage, series om 2 en om de pas."