Zephyr en Aqiedo 1e en 3e op CDI Zeeland Outdoor

Nadat Zephyr in de eerste Grand Prix-proef bang was geworden in de hoek, reed Adelinde vandaag op safe in de Grand Prix consolation op CDI Zeeland Outdoor. Dat leverde de winst op. In de Grand Prix en de Grand Prix Spécial scoorde Aqiedo twee keer ruim boven de 70%, waarbij hij in de Spécial 3e werd. 

In de Grand Prix Consolation won Zephyr met 68,7%. "In die tweede proef heb ik echt gereden om het vertrouwen terug te krijgen", vertelt Adelinde, die in de eerste proef besloot af te groeten. "We gingen dus niet voluit. Maar onderweg kon ik de spanning beter laten afvloeien." 

Aqiedo 3e in Spécial

In de Grand Prix was er 71,44% voor Aqiedo. "Aqiedo liet in de Grand Prix hele goede dingen zien, maar er zaten ook foutjes in de proef. We moesten nog even de juiste afstemming zoeken voor de eerste keer buiten." 

In de Spécial was er een 3e plaats voor Aqiedo met 70,353%. De Spécial werd niet buiten, maar binnen verreden en daar moest Aqiedo even aan wennen. "Hij is nog niet zo ervaren en switchen van buiten naar binnen zorgde voor communicatiestoornissen. Wel weer een goeie ervaring voor hem. Vanaf het volgende concours gaan we echt naar buiten..."

'What an impressive horse'

Terwijl Aqiedo nog enigszins moest wennen aan de eerste keer buiten en vervolgens weer naar binnen voor de Spécial waren de juryleden zeer lovend over de KWPN goedgekeurde Undigo-zoon. "Ik kreeg leuk commentaar van alle juryleden: "What an impressive horse!", zeiden ze over hem."