Jaqiedo aangeleverd voor het KWPN verrichtingsonderzoek

Jaqiedo (Aqiedo x Jazz) is aangeleverd voor het KWPN verrichtingsonderzoek in Ermelo. De driejarige zwarte hengst van Adelinde, Aris van Manen en fokker Carla van Manen zal de komende maanden in Ermelo staan om getest te worden door het KWPN. "Jaqiedo is nog niet zo lang zadelmak, maar heeft alles heel snel opgepakt", vertelt Adelinde. 

"Jaqiedo is heel fijn in de omgang, en heet op de goeie momenten. Hij is niet schrikachtig of zo; hij loopt gewoon graag, met al veel balans in alle drie de gangen. Een heel kwaliteitsvol jong paard, zo voelt hij aan. En die instelling van Aqiedo, die zie ik in hem terug", vertelde Adelinde onlangs aan De Hoefslag. 

Aqiedo

"Toen ik Aqiedo als negenjarige te rijden kreeg, was het ook zo van: één keer iets aanleren en de volgende dag kon ik dezelfde oefening doen en dan dééd hij het gewoon. Een voorbeeld? De wissels! Ik deed er één, drie… en met hetzelfde gemak voerde hij een heel rijtje uit. Het is heel fijn als een paard je snel wíl en kán begrijpen."

Positief

Bert Rutten, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur, vertelt op KWPN.nl dat hij positief is over de aangeleverde hengsten: "Over het algemeen zijn het paarden die zich voor hun leeftijd al heel netjes lieten rondrijden en we beginnen met een positief gevoel.”