Aqiedo wint internationale rentree met ruim 73 procent

Adelinde reed de KWPN-goedgekeurde Aqiedo (v. Undigo) vandaag bij zijn rentree in de internationale ring naar 73,060 procent in de Grand Prix op het CDI in Lier. De Undigo-zoon had vorig najaar een wedstrijdpauze, maar is nu helemaal terug met Adelinde. De eerste internationale start leverde direct een overwinning op. 

“Ik was super tevreden over Aqiedo vandaag. Ondanks alle drukte rond de ring bleef hij echt fijn gefocust tijdens de proef”, vertelt Adelinde aan Horses.nl. “We hadden pech op de laatste lijn. Toen begon er een hond te blaffen en daar reageerde Aqiedo even op. Zonde, zeker omdat de piaffe-passage-tour echt een sterk punt is van Aqiedo. Daar lieten we op het laatste moment nog wat punten liggen.”

Ondanks die kleine storing op de laatste lijn liet Adelinde met de score van ruim 73 procent maar liefst 31 deelnemers achter zich. 

Klik met Bert Rutten

Sinds traint Adelinde met haar Grand Prix-paarden Aqiedo en Zephyr bij Bert Rutten. “Ik heb de afgelopen jaren met verschillende trainers gewerkt, waaronder nog niet lang geleden voor het eerst met Bert Rutten. Dat klikte eigenlijk heel goed en de afgelopen tijd heb ik met Aqiedo vaker bij hem getraind.”

2017 succesvol begonnen

Adelinde is 2017 succesvol begonnen. Op de KWPN Hengstenkeuring won ze overtuigend de hengstencompetitie Gelders Paard met Henkie (v. Alexandro P) en kreeg ze de Aqiedo-zoon Jaqiedo aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Afgelopen weekend werd ze met Parzivals volle broer Fleau de Baian (v. Jazz) Nederlands kampioen in het ZZ-Zwaar en pakte ze met de door haar ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) het reservekampioenschap in de Zware Tour.

Cornelissen startte overigens ook Aqiedo in het KNHS kampioenschap Zware Tour, met hem werd ze vierde in de Grand Prix. In verband met het CDI in Lier besloot ze Zephyr en niet Aqiedo te starten in de finale.

Klik hier voor de uitslagen van de Grand Prix in Lier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl