Adelinde met Zephyr reservekampioen Zware Tour

Met de door Adelindes ouders – Wim en Geesina Cornelissen – gefokte Zephyr (Jazz x Farmer) is Adelinde Nederlands reservekampioen geworden in de Zware Tour. Na de derde plaats in de Grand Prix (71,03 procent) en de derde plaats in de kür (74,542 procent) kwam Zephyr uit op een totaalgemiddelde van 72,786 procent. 

“Zephyr was hartstikke goed en ik ben heel tevreden hoe hij zich de laatste tijd heeft ontwikkeld. Tuurlijk, z’n piaffe moet nog beter maar voor de rest liep hij twee hele sterke proeven." 

Aqiedo

Naast Zephyr reed Adelinde ook de KWPN-goedgekeurde Aqiedo (Undigo x Metall) in het kampioenschap Zware Tour. Met hem kwam ze in de Grand Prix uit op 70,60 procent, goed voor een vierde plaats. Omdat ruiters in het kampioenschap maar met een paard de kür mogen rijden, bleef hij op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen thuis. "Zephyr had de eerste dag de hoogste punten en daarnaast gaat Aqiedo komende week mee naar het CDI in Lier”, verklaart Adelinde haar keuze. 

Ringervaring

Over Aqiedo, die nog niet zo veel wedstrijdervaring heeft, vertelt Adelinde: “Toen we de ring in kwamen kreeg Aqiedo een beetje last van spanning. Dat was zonde want bij het losrijden stond hij er echt heel fijn aan. Die spanning kon ik niet gelijk laten afvloeien maar hij liet ook goede dingen zien. Hij heeft nog wat meer ringervaring nodig, dat komt wel.”

arndnl ABF6376