Fleau de Baian Nederlands Kampioen ZZ-Zwaar

Met Fleau de Baian, de volle broer van Parzival, won Adelinde met overmacht het Nederlands ZZ-Zwaar kampioenschap. Zowel in de eerste proef (70,38 procent) als in de kür (77,25) stond de Oldenburgs en AES-goedgekeurde hengst ruimschoots bovenaan. 

“Ik begon eigenlijk zonder verwachting, want dit is pas de eerste Kür die hij loopt. Het is dan misschien de volle broer van Parzival, hij is ook totaal anders. Parzival was altijd heel bang, Fleau loopt hier zo naar binnen en vindt eigenlijk alles leuk. Hij wordt in augustus pas zeven jaar, maar hij doet alles heel makkelijk. Echt genieten dit”, vertelt Adelinde aan de KNHS

Fleau de Baian, onlangs goedgekeurd door het Oldenburger Verband, liep dit seizoen alleen nog maar scores boven de 70 procent in de ZZ-Zwaar. De hengst, die Adelinde samen met familie Korbeld in bezit heeft, wordt nu voorbereid op de Lichte Tour. Het Nederlands Kampioenschap was een prachtige afsluiting van zijn ZZ-Zwaar-periode: “Het voelde echt heel goed, ik hoefde alleen maar links en rechts te zeggen."

  

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl