Jaqiedo aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Jaqiedo (Aqiedo x Jazz x Jurriaan) werd op de KWPN Hengstenkeuring aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De zwarte hengst liet zich in Den Bosch zeer goed zien en kon een luid applaus van het publiek in ontvangst nemen. De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, Bert Rutten, was lovend: "Een hengst die met veel kracht beweegt, een goed ondertredend achterbeen heeft en steeds bergopwaarts bleef lopen." 

Voor Adelinde, die samen met Aris van Manen en fokster Carla van Manen eigenaar is van de hengst, was het de eerste keer dat ze een hengst voorstelde op de KWPN Hengstenkeuring. 

De Hoefslag interviewde Adelinde over Jaqiedo: "Als ik moet rijden ben ik normaal nooit zo zenuwachtig, maar dan heb ik zelf ook de controle. Nu is het zo van knip maar los en zie maar wat hij doet. Maar hij maakte gelukkig de verwachtingen waar. Aris van Manen heeft hem getraind en ik ben daar elke dag naar wezen kijken. Als het geen goed paard is ben ik er snel klaar mee, maar dit is gewoon een heel fijn paard. Ik ken Aqiedo natuurlijk zelf heel goed en het is leuk om zijn karaktereigenschappen in Jaqiedo terug te zien. Hij is ook zo scherp en aan de andere kant goudeerlijk. En sowieso qua uiterlijk is het bijna een evenbeeld van zijn vader, die het vorige week nog erg goed deed in Vorden. Met een score van bijna 75% mag ik erg tevreden zijn en van de zomer gaan we zeker knallen."

Bron: Adelinde Cornelissen/De Hoefslag