Bert Rutten over Henkie: 'Mega-expressief en met heel veel power'

In de laatste uitgave van KWPN Magazine staat Henkie op de cover. In het magazine staat een uitgebreid artikel over de hengst en een verslag van de masterclass die Adelinde kreeg van Bert Rutten. De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie is gecharmeerd van de Alexandro P-zoon: "Hij beweegt mega-expressief en loopt met heel veel power." 

"Het is onnodig om te zeggen dat Henkie een bijzonder getalenteerd paard is", gaat Rutten verder. "Braaf en bewerkbaar en met drie hele goede basisgangen. Hij is overigens een echte zoon van zijn vader, Alexandro P. Die beweegt ook met heel veel afdruk en royaal zweefmoment. Daarom heb ik Alexandro P ook verschillende malen gebruikt in mijn fokkerij. Dit was toevallig een Gelderse hengst, maar het had net zo goed een springhengst kunnen zijn." 

Ogen niet sluiten

Rutten vindt dat dressuurpaardenfokkers hun ogen niet moeten sluiten voor een Gelderse hengst: "Als het de individuele fokkerij kan verbeteren moet je het doen. Als ruiter maakt het namelijk niet uit of je nu op een dressuurpaard, springpaard of Gelders paard zit. Het gaat er om wat ze kunnen!"

Daar is Adelinde het volmondig mee eens. Ze is maar wat blij met de Gelderse Henkie op stal. "Wat voor een naamkaartje er aan hangt, maakt mij niet uit. Een goed paard is gewoon een goed paard!"

WhatsApp Image 2017 01 28 at 12.50.20

Bron: KWPN Magazine