Fleau de Baian wint NK-selectie met 73,79 procent

Met zijn hoogste score ooit won Fleau de Baian de laatste selectiewedstrijd voor het NK ZZ-Zwaar in Ermelo. De jury beloonde de proef van Adelinde en de volle broer van Parzival met 73,79 procent. "Fleau stond er echt super aan", zegt Adelinde, die het Nederlands Kampioenschap met vertrouwen tegemoet ziet. 

Adelinde kent met de AES-goedgekeurde hengst tot op heden een zeer succesvol wedstrijdverloop.De eerste selectiewedstrijd in Sonnega, waar ze haar officiële debuut maakte nadat ze hem al een paar keer succesvol HC had gestart, won ze direct en tijdens de tweede selectie in Emmeloord eindigde ze als tweede. In de laatste selectie ging er nog een schepje bovenop met als resultaat bijna 74 procent.

De zevenjarige hengst is niet snel van de wijs te brengen: "Hij kijkt een keer in 't rond en doet z'n ding. Wat een focus voor zo'n jong paard", vertelt Adelinde. Op het protocol stond onder andere een 9 voor de drafappuyementen. "Maar ook series en pirouettes waren nu weer goed voor hoge cijfers"

Ruim 70 procent voor Zephyr

De door Adelindes ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) scoorde 70,30 procent in de Grand Prix. "Hij was aan het begin een beetje heet, maar in de loop van de proef kon ik dat mooi af laten vloeien." 

Rentree van Aqiedo

Spanning speelde de KWPN-goedgekeurde Aqiedo (v. Undigo) bij zijn rentree in de wedstrijdring ook parten. "Hij vond het allemaal heel spannend in Ermelo. Er zaten hoogtepunten in de proef, maar ook veel fouten."