Henkie wint Isah Hengstencompetitie dressuur met 93 punten

Henkie en Adelinde wonnen vandaag de Isah Hengstencompetitie dressuur in de klasse L met maar liefst 93 punten. Daarmee zette Henkie zijn dressuurcollega's op een duidelijke achterstand van acht punten. “Wat een allure, wat een lossigheid en wat kan hij al goed schakelen. Echt heel goed!”, sprak vijfsterren FEI-jurylid Mariette Sanders.

"Het gevoel dat hij geeft is echt waanzinnig. Henkie heeft zó veel power, lossigheid, schakelvermogen. Hij kan klein, hij kan groot, je hoeft maar op een knopje te drukken en hij doet het. Zoals hij zich hier vandaag heeft laten zien, is ook zoals ik hem thuis kan rijden. Henkie is iedere dag hetzelfde en het is iedere dag opnieuw genieten. Een mooie waardering om hier in zo’n sterke rubriek bovenaan te eindigen!”, vertelt Adelinde.

Horses.nl over Henkie en Adelinde: 

Er was niet veel af te dingen op de topcijfers die Marriëtte Sanders en Jan Wolfs gaven aan Henkie. Drie keer een 9.5 voor de basisgangen. De wat strakke aanleuning, die vooral in galop tot uitdrukking kwam, leverde een 8.5 voor harmonie op en ook voor aanleg kreeg Henkie een 9.5. Het totaal kwam uit op 93 punten.

Zeer terecht nam de hengst van de eigenaren Van Uytert, Zevalkink en Aris van Manen deel bij de dressuurhengsten. Er valt heel weinig Gelders te bespeuren aan deze langbenige atleet, die met zijn aanleg en bloedopbouw (de moeder is een dochter van de Grand Prix-hengst Upperville) ook echt iets kan betekenen voor de dressuurpaardenfokkerij.

Lees hier meer

Verslag KWPN.nl
Verslag dehoefslag.nl 

Bron: Adelinde Cornelissen/KWPN.nl/Horses.nl

Foto: Digishots.nl