Henkie in Isah Hengstencompetitie Dressuur

Na twee overwinningen (met 92 en 87 punten) in de hengstencompetitie Gelders Paard, neemt Henkie het op 17 december onder Adelinde op tegen de dressuurhengsten van zijn jaargang. Adelinde start Henkie in de Isah Hengstencompetitie Dressuur klasse L op Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. 

Deze zomer liep Henkie op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo ook tussen zijn dressuurcollega's in de rubriek voor vierjarige hengsten. Onder Adelinde liep de Alexandro P-zoon naar een indrukwekkende score van 91 procent, slechts 1 procent minder dan winnaar Fürst William. Henkie kreeg een 9,5 voor de stap, een 9 voor de draf, een 9,5 voor de galop, een 8,5 voor de harmonie en een 9 voor de aanleg. 

"Een fantastische presentatie. Een paard met heel veel talent, expressie en kracht", zei vijfsterren FEI-jurylid Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel over Henkie in Ermelo. "Hij heeft een geweldige grote stap, een draf met een goed ritme, overal hetzelfde en met veel kracht en uitstraling. De galop is zoals de stap, fantastisch met veel activiteit." 

De klasse L van de dressuurhengstencompetitie start om 13.05 uur en Henkie staat als vijfde hengst op de startlijst. 

Klik hier voor de volledige startlijst 

Lees ook: 
Overtuigende winst voor Henkie in hengstencompetitie
Overtuigende winst voor Henkie in hengstencompetitie