Adelinde met drie hengsten in hengstencompetitie

Adelinde start woensdag drie hengsten in de hengstencompetitie. Met Henkie (Alexandro P x Upperville) mag ze het spits afbijten in de Klasse L bij de Gelderse hengsten om 15.30 uur. Vervolgens is Grappa (Fidertanz x Special D x De Niro) om 16.39 uur aan de beurt en Governor (Totilas x volle zus Parzival) staat om 17.45 uur op de startlijst in de klasse M. 

Henkie behaalde in de eerste hengstencompetitiewedstrijd in Ermelo maar liefst 92 punten. Hij scoorde niet een keer onder de 9 en kreeg zelfs een 9,5 voor de stap en de galop. Klik hier om het verslag van de eerste wedstrijd van de hengstencompetitie te lezen. 

Grappa

De interessant gefokte Grappa (Fidertanz x Special D x De Niro) is de tweede hengst die Adelinde in de hengstencompetitie toont. Ze rijdt hem in de klasse M. Grappa, gefokt en in eigendom van de familie Woudsma, werd in 2015 goedgekeurd bij het KWPN met onder andere een 8,5 voor de stap, een 8 voor de galop en een 8 voor de rijdbaarheid en instelling. Hij komt uit de ster-prok-merrie Zazoo (v. Special D), op haar weer beurt een dochter van de WK-merrie Tanirma, een merrie van de topvererver De Niro. 

Governor

Governor (Totilas x Jazz x Ulft) van familie Korbeld komt als laatste in de baan. Deze zwarte hengst is een zoon van Totilas uit de volle zus van Parzival. Hij werd vorig jaar tweede in de hengstencompetitie en liep deze zomer op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo naar een indrukwekkende vijfde plaats met 86,80 procent. De aanleg werd daar met een 9 beloond. “Een elegant paard dat duidelijk een belofte is voor de toekomst”, aldus de jury die verder een 8.5 voor de draf, een 8.7 voor de stap en een 9 voor de galop gaf. Met een 8.2 voor harmonie goed voor de vijfde plaats.

Klik hier voor de volledige startlijst