Kaderscore voor Adelinde en Zephyr

Drie dagen na de overwinning in de Grand Prix in Bunschoten-Spakenburg met 70,35 procent, deed Adelinde er met Zephyr vanmorgen op de kadervormingswedstrijd in Tolbert nog een schepje bovenop. Met 71,43 procent kwam de combinatie aan een mooie A-kaderscore en een tweede plaats in de rubriek die in handicap met de U-25 werd verreden. 

"Zephyr voelde heel goed en liep eigenlijk foutloos door de proef. Hij kreeg 8-en voor de appuyementen, de zigzag en de series en er stond zelfs een 9 op het protocol voor de pirouette", vertelt Adelinde over haar proef met Zephyr (Jazz x Farmer x Apollonios xx), die door haar ouders Wim en Geesina werd gefokt. 

De rubriek in Tolbert begon vanmorgen al om 8 uur en Adelinde stond als zesde op de startlijst. "Ik voelde me weer een beetje een ponymeisje die op pad ging om in de B te rijden. Ik stond vanmorgen al heel vroeg te vlechten", zegt Adelinde lachend. 

Kader

Om in het A-kader opgenomen te worden, moet een combinatie drie keer een score van minstens 71 procent rijden in een cyclus van zes maanden. Daarvan een keer op een CDI 3*.