Grieteke Oldenburger over Fleau: 'Ik denk dat hij beter is dan Parzival'

De tweede HC-start van Fleau de Baian, de volle broer van Parzival, in de ZZ-Zwaar leverde opnieuw een toppercentage op. Adelinde reed de AES-goedgekeurde hengst in de Subtop in Sonnega naar 72,54 procent, waarmee ze officieus de winnaar was van de ZZ-Zwaar-rubriek. Jurylid Grieteke Oldenburger was zeer enthousiast over de combinatie. 

Aan De Hoefslag vertelde Oldenburger: "Een heel fijn paard! Ik denk dat hij beter is dan Parzival. Hij doet nog wat groen aan, maar Adelinde weet precies wat ze doet in de proef. Ze markeert alles en als ze van tevoren weet een onderdeel minder goed te kunnen, bereidt ze wat langer voor. Je ziet haar ervaring terug in de ring." 

Fleau lijkt niet op Parzival

Een week eerder besteedde Paardenkrant-Horses.nl aandacht aan Fleau en Adelinde naar aanleiding van de HC-start in Nijkerk, die met 72,57 procent werd beloond. "Ik ben onwijs blij met hoe het ging. Fleau is zo'n werkwillig, spontaan en enthousiast paard. Daarnaast wil hij ontzettend graag zijn best doen. Op concours is hij hetzelfde als thuis en dat is heel fijn rijden. Hij is alert en attent, maar tegelijk ook heel nuchter en stoer. Het ZZ-Zwaar niveau is best zwaar voor een zesjarige, maar ik kon hem al fijn door de proef rijden en alles al redelijk verbinden. Fleau is dan wel het volle broertje van Parzival, maar hij lijkt niet op hem. Met Parzival heeft het jaren geduurd voor ik zo de baan rond kon komen. Fleau is nu al verder dan Parzival was toen hij zes was", vertelde Adelinde in Paardenkrant-Horses.nl. 

Oefenrondjes

"Ik heb HC gestart, omdat ik het echt als oefenrondjes zie. Thuis maken we Fleau heel rustig klaar voor het hogere werk, maar ik wil hem niet ineens overvallen door hem dan pas mee van huis te nemen." 

"Fleau heeft alle goede dingen die ik graag zie bij een paard: hij is heel knap, heeft een super instelling, wil werken en kan heel makkelijk schakelen. Verder heeft hij echt nergens moeite mee. Alles wat ik vraag doet hij gewoon. Ik hoop dat we het zo kunnen blijven uitbouwen. Zelf vind ik het onwijs leuk om met een jong paard vanaf het begin de hele weg te doorlopen en te proberen het talent boven te krijgen en steeds weer een stapje verder te gaan. Ik geniet er nu ook al enorm van, daarvoor hoef ik geen Grand Prix te rijden. We doen het rustig aan en wie weet niet hij het stokje over van Parzival, maar eigenlijk wil ik hem niet vergelijken." 

Bron: De Hoefslag/Paardenkrant-Horses.nl/Adelinde Cornelissen

Foto: Digishots