92 punten voor Henkie in hengstencompetitie

De hengstencompetitie Gelders Paard had niet beter kunnen beginnen voor Henkie en Adelinde Cornelissen. Henkie (Alexandro P x Upperville) kreeg van de jury totaal 92 punten met onder andere een 9,5 voor de stap en de galop. Op geen enkel onderdeel scoorde Henkie onder de 9. 

Met een 9,5 voor de stap, een 9 voor de draf, een 9,5 voor de galop, een 9 voor de gedragenheid en souplesse, een 9 voor de algemene indruk en een 9 voor de functionaliteit en de correctheid van het exterieur knalde Henkie de hengstencompetitie in de klasse L binnen met 92 punten. 

Heel veel kwaliteit

"Henkie is een paard met heel veel kwaliteit in alle gangen. Hij zet het voorbeen mooi weg en het achterbeen volgt goed op in stap. De draf geeft een heel mooi beeld met veel elasticiteit in het lichaam. De galop is heel goed gesprongen, opwaarts. Henkie is een paard dat zich heel goed draagt en veel souplesse en buiging toont", luide het jurycommentaar van Reijer van Woudenbergh, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie. 

91 procent op WK

De vierjarige Henkie ging deze zomer ook al over de 90 punten-grens met Adelinde Cornelissen. Tussen de dressuurpaarden scoorde hij 91 procent in de rubriek voor vierjarige hengsten op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Dat was slechts 1 procent minder dan de winnaar, Fürst William. 

De tweede wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders Paard vindt op woensdag 23 november in Ermelo plaats. De finale volgt begin februari op de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch.