Henkie in hengstencompetitie Gelders Paard

Adelinde start Henkie zaterdag in de hengstencompetitie Gelders Paard in Ermelo om 15.00 uur. Het Gelderse wonderkind werd bij zijn laatste optreden tweede in de rubriek voor vierjarigen op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo.

Onder Adelinde liep Henkie (Alexandro P x Upperville) naar een indrukwekkende score van 91 procent, slechts 1 procent minder dan winnaar Fürst William. Henkie kreeg een 9,5 voor de stap, een 9 voor de draf, een 9,5 voor de galop, een 8,5 voor de harmonie en een 9 voor de aanleg. 

"Een fantastische presentatie. Een paard met heel veel talent, expressie en kracht", zei vijfsterren FEI-jurylid Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel over Henkie in Ermelo. "Hij heeft een geweldige grote stap, een draf met een goed ritme, overal hetzelfde en met veel kracht en uitstraling. De galop is zoals de stap, fantastisch met veel activiteit." 

Direct opvallend

Henkie was als veulen al direct opvallend. Op de Dag van het Gelders Paard in Ermelo werd hij kampioen bij de veulens, gevolgd door het kampioenschap op de NMK. Op de hengstenkeuring werd hij goedgekeurd en tot kampioen uitgeroepen. In zijn verrichtingtest bij het KWPN kreeg hij een 9 voor de stap en de galop en een 8,5 voor draf en de aanleg als dressuurpaard. Zijn eerste veulens maakten dit jaar indruk op de veulenkeuringen en hij werd door de hengstenkeuringscommissie beloond met een prachtig veulenrapport. 

L-proef

Aankomende zaterdag stelt Adelinde de vierjarige hengst voor in een L-proef. De tweede wedstrijd van de Hengstencompetitie zal op woensdag 23 november plaatsvinden in Ermelo. De finale vindt begin februari plaats tijdens de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch.

Op de Facebook-pagina van Henkie is vast een voorproefje te zien: