Zenzi: Ik wil wel iedere week les van Adelinde

Adelinde liet onlangs de wens van Zenzi uitkomen. Stichting Make A Wish maakte een verslag van de dag voor hun nieuwsbrief. Lees hier het verslag. 

Zenzi is een meisje van 17 jaar en heeft haar allerliefste wens aan ons vertelt. Ze is gek op haar paard Appie en wil graag nog beter leren paardrijden. Het zou wel heel fantastisch zijn als olympisch ruiter Adelelinde Cornelissen haar een paardrijles kan geven. We moeten even wachten tot na de Olympische Spelen maar dan is het eindelijk zover.

Schermafbeelding 2016 09 29 om 11.32.09Nietsvermoedend begint de schooldag van Zenzi, totdat wij de klas in komen om haar op te halen. Nadat Zenzi van de schrik ik bijgekomen en haar hele klas door de roze limousine is gekropen worden we uitgezwaaid. Onze eerste stop is bij salon PuurStijl in Soest. Dit is wel iets voor Zenzi, zij is net begonnen met een opleiding tot schoonheidsspecialiste dus misschien kan ze nog wat leren. Onder het genot van thee en taart wordt haar haar mooi ingevlochten en ze krijgt een natuurlijke make-up. Dat komt mooi uit want ze gaat straks nog op de foto, maar dat weet ze nu nog niet.

Daarna is het tijd om te lunchen. Bij grandcafe De Lindenhof in Soest kan Zenzi even rustig bijkomen van de verrassende ochtend. Na de lunch gaan we naar de stal van Adelinde Cornelissen. Maar eerst maken we nog een stop bij Epplejeck in Amersfoort, als je haar en make-up goed zijn hoort daar natuurlijk ook een nieuwe outfit bij. Zenzi weet precies wat ze wil en met de geweldige assistentie van haar broer Sem kiest ze in de ruitersportwinkel een nieuwe rijbroek en jas uit. Voor haar paard Appie wordt het een mooie glimmende frontriem.

Nu is Zenzi echt klaar voor de rijles. Aangekomen bij de stal wacht onze fotograaf Marieke haar al op. Adelinde is nog even bezig maar Zenzi mag alvast naar het olympische paard Parzival gaan kijken. Wanneer Zenzi de staldeur opent staat daar niet Parzival maar haar eigen Appie samen met haar beste vriendinnen. VERRASSING! Nu we compleet zijn gaat Marieke foto's maken van Zenzi en haar paard. Natuurlijk gaat ze ook met haar vriendinnen en haar familie op de foto. Daarna komt Adelinde erbij, nog even wat aandachtspunten voor tijdens de les doorspreken en dan de bak in. Stappen, gallopperen, zijgang...het komt allemaal aan bod. De les wordt in de buitenbak afgesloten en uitstappen doen Zenzi en Adelinde in het bos. Na een rondleiding en een bezoek aan de echte Parzival straalt Zenzi helemaal en wordt er afscheid genomen met een knuffel.

Appie mag weer in de trailer naar huis en de vriendinnen gaan mee in de roze limo. Voordat we naar huis gaan gaan we nog sushi eten, het lievelingseten van Zenzi. Gezellig napraten en de dag doornemen.

Het was een bijzonder dag vol verrassingen! 

Bron: Stichting Make A Wish Nederland