Derde brons voor Hosmar

En weer was het brons voor Frank Hosmar op de Paralympische Spelen. Na de kür in Grade IV mocht hij op het derde trapje plaatsnemen, achter de Britse Sophie Wells en Michèle George uit België.

Hosmar en Alphaville N.O.P. kwamen als vijfde in de ring. Op dat moment had de Belgische al gereden, met als resultaat een geweldige score van 76,300%. Het lukte Hosmar om de achterstand te beperken tot anderhalf procent: 74,800% was zijn score.derde brons hosmar

Laatste starter Sophie Wells dook in het gat tussen George en Hosmar. Haar proef was met 76.150 procent goed voor zilver.

“Ze hadden het niet beter kunnen doen”, reageert Adelinde, trainer van Frank Hosmar, na afloop. “Geen fouten en perfecte wissels, zoals beloofd.”

“Natuurlijk hoopte Frank op een andere kleur medaille, en wat mij betreft verdiende hij die! Naar huis gaan met 3 paralympische medailles is iets waar Frank trots op kan zijn. Groom Lianne en Franks vrouw Annelies Hosmar-Keekstra hebben die medailles net zo goed verdiend. Een echte team-prestatie. Gefeliciteerd!”

Bron: Dehoefslag.nl en de Facebookpagina van Adelinde